Musicoteràpia

La musicoteràpia es defineix com l’ús conscient de la música per restaurar, millorar o mantenir la salut de les persones, i s’està consolidant com una de les vies terapèutiques més útils dels nostres dies, degut a la seves possibilitats i capacitats adaptatives dins el camp de la salut.

És un procés terapéutic on s’usa la música per despertar el cos, treballar les emocions i clarificar la ment permetent diluïr bloqueigs energéticos i oferint estats de relaxació profunda i conexió. És útil per ajudar a desembolupar els diferents nivells que formen el ser humà: individual, social, cognitiu, emocional, físic i espiritual.

Els instruments arcaics en la teràpia

La teràpia amb sò i la musicoteràpia existeixen des de temps remots. Alguns instruments arcaics com els tambors, el gong, els bols tibetans, el didjeridú i formes ancestrals de cant, sempre han estat presents en les nostres vides i en les dels nostres avantpassats. Altres més innovadors com el monocordi corporal, inventat per Pitàgores, o el gong simfònic, aporten innovadores alternatives terapèutiques al mateix concepte d'instrument arcaic. El intensa vibració d'aquests instruments és molt efectiva en la seva basant més receptiva, on un s'estira al terra per sentir el sò i la vibració dels instruments. Això té una repercussió en el cos físic, emocional i mental, ajudant a diluir bloquejos i calmar la ment, en un estat d'introspecció.


-Sessions de grup

-Sessions individuals

Consultar horaris


Espai Mandala - Pujada del parc del castell 13,

08241 Manresa

Telèfon 619 33 44 86


Meditació, música i teràpies

La musicoteràpia existeix des de temps remots. Es fa servir la música per despertar el cos, treballar les emocions i aclarir la ment, permetent diluir bloquejos energètics i oferir estats de relaxació profunda i connexió amb l'ésser, alhora que és una poderosa eina de connexió amb el que ens envolta (societat , natura, cosmos). Pot ser útil per ajudar a desenvolupar tots els nivells dels quals està format l'ésser humà: individual, social, cognitiu, emocional, físic i espiritual.

Els Instruments arcaics tenen àmplies capacitats per al seu ús en musicoteràpia, meditació i viatge interior. Amb totes les freqüències que poden crear aquests instruments, la riquesa en harmònics i puresa en el so, fan que aquests recursos tinguin un fort impacte vibracional a tot el cos. El mateix succeeix amb alguns instruments tradicionals de la música clàssica índia (tampura, tabla, sitar, ...), i amb altres més primitius com el didgeridoo o el gong; amb les característiques del seu so ens permeten accedir a espais més profunds de la consciència que els propis del món artístic occidental.

El so i en les experiències perinatals

En les primeres fases de la vida, durant la gestació i el naixement, es creen les estructures més importants que ens acaben influint el resta de la vida. Durant el desenvolupament de l'embrió i el part, es configuren els esquemes interns i de relació amb el perceptual i el món interior a través dels sentits. Amb la musicoteràpia es fa possible que aflorin a la llum de la consciència experiències viscudes, fent possible la seva reconducció i integració dins d'un marc terapèutic, repercutint positivament en les nostres vides. En deixar-nos portar per aquests sons, podem penetrar a l'inconscient, en un estat molt profund de relaxació; en aquest estat es fa possible desenvolupar la consciència individual i col·lectiva, treballant les nostres pors i bloqueijos que no ens permeten créixer.

Joel Olivé